Groente en fruit

De VitamineVersBron Joost en Marijke Bos

Maarnse Grindweg 12, 3951 LK Maarn Telefoon: 0343-441287

   
   

Recepten

  Terug naar de andere recepten
 

Broccoli ovenschotel

 
  met kipfilet en aardappelschijfjes
Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Ook heel lekker met bloemkool.
 
  Ingrediënten voor 4 personen

750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes)
500 gram broccoli
350 gram reepjes kipfilet
peper, zout,
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
¼ liter melk
50 gram boter
50 gram bloem
zout, peper
nootmuskaat
75 gram geraspte belegen kaas.

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij de aardappelen in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen in plm. 3 – 5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet. (Of gebruik voorgekookte aardappelschijfjes) Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in water met zout. Laat de broccoli goed uitlekken. Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig. Saus: Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en plm. 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop 50 gram van de geraspte kaas door de saus.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli met de kipreepjes en verdeel deze over de saus. Dek af met de aardappelschijfjes. Giet de rest van de saus over de aardappelschijfjes . Strooi de rest van de geraspte kaas erover. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel in plm. 30 minuten goudbruin.
 
     
  Aardappelen  
     
     
  Openingstijden: Maandag 13.00 uur-17.00, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur-17.00 uur, zaterdag van 09.00 uur-12.30 uur, woensdag gesloten.